Cabrio Tente Ustası Yavuz Minsin ile Cabrio araçları ve Cabrio Tente tamir ve bakımlarını konuştuk…

Kaç yıldır bu sektördesiniz? 
25 yıllık iş tecrübemiz ile açılır tavan, döşeme, tente tamiri işlerini yapmaktayız. İşimizde güvenirlik ve her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Cabrio araç alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Üstü açılabilen anlamına gelen cabrio araçlar, genellikle tek kapı ve spor bir görünüme sahiptir. Bazı 4 kapı cabrio araçlar olsa da bunlar sedan görünümüne sahip motoru kuvvetli spor araç özelliğini yinede taşırlar.

Üç türde cabrio araç bulmak mümkün. Bunların en bilinen tente ile otomatik ya da manuel açılma özelliğine sahip araçlardır. Bu araçlar genelde kapalı garaj aracı olma özelliğini taşırlar, çünkü tentesinden kaynaklanabilecek zararları görmeye açıktırlar. Böyle bir araç almak istiyorsanız ya bir garajınız, bahçeniz ya da bir otoparka bırakmanız daha uygun olabilir. Tenteli bir araç alacaksanız açılma motorunu muhakkak kontrol edin çünkü pahalı bir ekipmandır ve bir araba yıkama alanına götürüp tazyikli bir su basıncı ile sızdırma yapıp yapmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu işlemi aslında tüm üstü açılır arabalarda hatta Sunroof’lu arabalarda bile yapmanız gerekmektedir.

Diğer bir cabrio araba ise katlanabilir hard-top dediğimiz özellik bu bir kaporta sacına sahip açılır tavandır. Yani, açılır tavanınız da bir tente yerine katlanabilir tavan sacına sahip özellikte bir araçtır. Bu araç tipi bir araba almak istiyorsanız tente gibi tehlikelere sahip olmadığı için daha rahat park edebilme kolaylığına sahip olacaksınınız.

3.cabrio aracımız ise sökülebilen hard-top özelliğidir tavanınızın sacı katlanmaz fakat komple tavan direklerinden sökülebilir bu şekilde ki bir aracın da kendi has avantajları ve dezavantajları vardır. Söktüğünüz tavanı uygun bir yere koymanız gerekmektedir. Bazı sökülen tavanların altında açılabilen tenteler de mevcuttur bu şekilde sürekli, üstü açık bir şekilde seyahat etmenize gerek kalmaz.

Bu tip bir araç almak istiyorsanız bu hususları muhakkak gözden geçirin ve arabanızı tavan kontrollerini kesinlikle almadan evvel ve aldıktan sonra da yaptırmaya gayret gösterin.

Ne marka araçların tente tamirini yapıyorsunuz?
Mercedes, Opel, Bmw, Audi, Renault, Peugeot markalı araçların, tüm modellerinin tente tamirleri ve bakımları yapılmaktadır.